25 Şubat, 2018

Gebzespor 1-0 Beylerbeyi


yine bir pazar günü gebzespor maçındayım. bu sefer rakip beylerbeyi. bu maç, beylerbeyi ligin ilk sırasında bulunduğu için gebzespor tarafından kader maçı olarak görülüyordu. beraberlik bile pek kabul edilebilir sonuç olmazdı. beylerbeyi için ise beraberlik iyi sonuç olabilirdi. zaten maç içerisinde özellikle kalecilerinin zaman geçirmeye yönelik hareketlerinden hiç olmazsa bir puan için oynadıkları açıktı.

hava soğuk ve yağmurlu olmasına rağmen epey taraftar stada geldi. normalde numaralı da maçı izliyorduum ama havanın yağmurlu olmasından dolayı ikinci yarı maratona geçtim. maçın öneminin olması insanları biraz daha cezbetmiş ve motive etmiş olabilir; tribün epey kalabalıktı. maçın başlamasıyla top ağırlık olarak gebze'de kalmış gibi gözükse de sahada bir şeyler yapmaya çalışan beylerbeyi oldu. daha organize daha takım gibi oynamaya çalışıyorlardı. bunun yanı sıra gebzespor niko'nun eline ayağına bakar bir görüntü halindeydi. aslında amatör takımları bundan dolayı pek suçlamamak lazım. süper lig'de bile ne kadar top oynanıyor ki, amatör'de organize bir futbol olsun. fizik olarak ayakta kalan, bireysel yeteneklerle ve doldur boşaltla oynamaya çalışıyor takımlar. gebzespor da benzer görüntü içerisindeydi. niko'nun kanattan gidişleriyle, bebe'ye atılan uzun toplarla bir şeyler üretmeye çalıştılar. oğuz'un da belki daha aktif olması gerekirdi ama bu maç özelinde epey durgundu. berabere biten ilk yarının ardından ikinci yarı da pek farklı bir görüntü yoktu. iki takımın da yüzde yüz bir pozisyonu oldu. ilk yarının hemen hemen kopyası gibi olan ikinci yarıda, diğer birçok maçta oldugu gibi yine niko ortaya çıktı ve takımı ipten aldı. 90. dakikada üst üste karambolden dönen topa sol ayağıyla tavana harika vurdu ve skoru 1-0 yaptı. bütün stadın 90 dakika boyunca içinde tuttuğu o heyecanı açığa çıkardı, muazzam bir gol sonrası sevinci yaşandı. niko'nun bitiriciliği ve son bitiriş pasları biraz daha iyi olsa maç bu noktalara gelmezdi. sadece bu maç değil, birçok maçı erken koparırdı gebzespor ama her güzelin bir kusuru var işte. hızı, süratı, adam eksiltmesi var fakat son vuruşlarda becerisi yok. belki bitirişi olsa gebzespor yerine daha üst liglerde oynardı.

gebzespor bu galibiyetle 44 puanla birinci sıraya yerleşti. ligin bitmesine 6 hafta daha var. çok önemli avantaj olsa da lig daha su kaldırır. takım deplasmanda pek sorun yaşamıyor ama iç sahada çok sürpriz kayıpları oluyor. bu yüzden fikstüre pek takılmıyorum. kazanır dediğimiz maçlarda puan kaybı çok oldu.  çok fazla bu maçın havasına kapılmadan öne bakmak lazım çünkü baya baya yaklaşıyor yaklaşmakta olan.

Hiç yorum yok: