03 Mart, 2019

Gebzespor 1-1 Körfez Spor Kulübü


maçın cumartesi günü oynanacağını bilmiyordum. dün amedspor-sakaryaspor maçını takip ederken 3.lig maçlarının cumartesi 14.30'da olugunu gördüm. apar topar hazırlanıp evden çıktım. stada girdiğimde maçın 16. dakikası oynanıyordu ve gebzespor 1-0 mağluptu.

gebzepor geçen sezonu şampiyon tamamlayıp 3.lig'e çıkınca hayaller yine şampiyonlukla kuruluyordu. ama kulübün borç, yeterli kadroyu kuramama, mevcut oyuncuların ödemelerinin yapılaması, devre arasında eldeki yetenekli oyuncuların gitmesi gibi sorunlarıyla takım şu anda epey sıkıntılı süreç yaşıyor. açıkçası gebzespor şu anda ilk yarıda topladıgı puanların ve bir takımın küme düşmesinin kesinleşmesinin ekmeğini yiyor. körfez, matematiksel olarak düşmese de dünkü oyunuyla ve şu ana kadar topladıgı puanla küme düşmesi garanti gibi...

iç sahada oynanan maçlarla ilgili burada bir şeyler karalıyorum. gebzespor'un en büyük hedefi ligde kalmak olmalı ama iç sahada alınan başarısız sonuçlar ve oynanan kötü futbol işleri giderek zora sokuyor. maalesef şu anda ligin düşme adaylarından bir tanesi. şu takım küme düşerse hiçbir gebzespor taraftarının buna şaşıracağını düşünmüyorum. umarım böyle bir şey olmaz tabii. çünkü düşülen lig bal. statüsü gereği tam bir cehennem. bir de ligde kalteli takımlar olursa cehennemde cadı kazanı içine düşmüş gibi oluyor takımlar.

körfez, genç bir takım. bunun üzerinde yetenek olarak da ligdeki diğer takımların gerisindeler. iç işlerini bilmiyorum ama yukarıda da yazıdıgım gibi çok çok yüksek ihtimalle bal'a düşecekler. böyle bir takımla iç sahada maç yapan herkes kafadan 3 puan yazar ama gebzespor maalsef berabere kalabildi. pozisyon üretse de takımdaki büyük beceri eksikliği var. özellikle ileride oynayan oyuncular ya yeteneksiz ya da kısıtlı yetenekleri var. lig standartının altında oyuncular. hal böyle olunca maç kazanamıyor gebzespor. direkten dönen toplar, ceza sahası içinde çekilen şutların isabetsiz olması beceriyle alakalı... takımdaki en yetenekli oyuncu oğuz başaran ama onun da birçok defosu var. oğuz dısında forvet hattında oynayan oyuncular kalite anlamında takıma hiçbir şey katamıyor. takımın 6 haftadır kazanamaması, 6 haftada sadece körfez'e atılan bir gol bunun kanıtı niteliğinde.

umarım takım küme düşme gibi bir durum yaşamaz. zira ligden düşülmesi halinde bal'dan çıkmak çok zor oluyor. ara transfer dönemi kapandı, yeni başkan seçildi. öyle ya da böyle eldeki takım bu ve gebzespor ligi elinden kaldıgı kadarıyla puan toplayarak tamamlamaya çalışacak.

Hiç yorum yok: