19 Ekim, 2019

Gebzespor 1-2 Yalova Kadıköyspor


gebzespor geçtiğimiz sezon rakiplerinin türlü türlü ikramlarına rağmen 3.lig'e düşmüştü. özellikle sezonun son haftalarında rakipleri kadar gebzespor da çabalasa şu an hala 3. ligde bulunuyordu. takım, zorluklarla çıkılan 3.lig'den bu kadar kolay düşmemesi gerekiyordu.

sezonun ilk iç saha maçında seyirciz oynama cezası oldugu için gidememiştim. 4.haftayla beraber benim için gebzespor'un sezonu da başlamıs oldu. ilk üç maçta 6 puan toplayan gebzespor, 4. haftada yalova kadıköyspor'la oynadı. takım maça fena başlamadı, bana göre kötü kadro da kurulmamıs ama bu futbol 3.lig'e çıkmak için yeterli olmayacak gibi... 3.lig için statü gereği gebzespor şampiyon olmak zorunda. iç sahada bu tip maçları kazanamadıktan sonra şampiyonluk hayal olabilir.

maçın ilk yarısında gebzespor daha baskın olsa  da dengeli bir oyun vardı. net pozisyonlar üretilemedi. ikinci yarının hemen basında rakibin buldugu golle gebzespor erken disiplinden koptu.mgelen ikinci golle takım iyice dağıldı. yalova kadıköyspor bir de penaltı kaçırdı. 70'te gebzespor, berkay ekici ile farkı bire indirdi. gol güzel dakikada geldi; uzatmalarla beraber 25 dakika daha oynandı maç ama gebzespor oyun olarak üstünlük kuramadı. maç sürekli dengede gitti. bu yüzden iç sahada oyunu domine edemediği sürece gebzespor'un şampiyonluk şansı çok az. 

golün sahibi berkay ekici için ayrı parantez açmak lazım. bal için iyi bir oyuncu, hatta fazla bir oyuncu. mücadele gücü yüksek, fiziği iyi, topa iyi vuruyor. iki takım içinde de maçta dikkat çeken tek isimdi. attıgı golde bana göre birinci sınıftı. topu sürüşü, çaprazdan ceza sahasına girerken yerden sert vurusu çok iyiydi. 

5.hafta lokal derbi var; çayırovaspor-gebzespor. çayırova'nın 4 maçta galibiyeti yok,1 gol atıp 11 gol yemiş. çok yüksek ihtimalle gebzespor bu maçı alır. sonraki hafta torbalı, gebze'ye gelir oradan da alacağı 3 puanla takım bir seri yakalar ve umarım gebzespor şampiyonluk havasına girer. 

Hiç yorum yok: